CAT · CAST · EN

News

Home · News · News blog, trends and latest studies published

News

[03_03_2020]

COM POTS PREVENIR LA PÈRDUA AUDITIVA

COM POTS PREVENIR LA PÈRDUA AUDITIVA?

La nostra oïda és un òrgan fonamental per a la nostra salut, responsable de la nostra audició i del sentit de l'equilibri, l'oïda està permanentment en contacte amb el nostre entorn i està exposada a sorolls que van deteriorant a poc a poc la nostra audició.

A continuació us donem uns consells que us ajudaran a prevenir la pèrdua de l'audició:

  • El més important, fes-te una revisió regularment:

- És ràpid i ens permet poder prendre mesures abans que sigui massa tard.
- La pèrdua d'audició només és un problema si no s'hi posa remei.

  • Evitar l'exposició a sorolls molt alts

Si has de cridar, vol dir que el soroll és suficientment alt com per lesionar la teva oïda. De vegades, no podem evitar el soroll d'un concert o d'una obra, però si podem limitar la nostra exposició a ell.

  • Compte amb la música

Escoltar música amb auriculars amb volums superiors als 100 dB poden arribar a afectar la membrana auditiva de forma permanent.

  • Bona higiene

Un tap de cera pot fer que escoltem malament:
- No utilitzeu bastonets de cotó, ja que el podríeu empènyer endins o fins i tot danyar l'oïda. Hi ha productes per estovar i netejar la cera.
- Consulteu a la farmàcia i si el problema persisteix, acudiu a un especialista.

  • No fumar

Hi ha estudis que relacionen el tabac amb un major risc de pèrdua auditiva.

  • Vigila amb els medicaments

Alguns antibiòtics i medicaments poden danyar l'audició. En el cas que estiguis prenent un medicament per prescripció que pugui produir pèrdua auditiva, fes-te controls audiomètrics constants durant el tractament.

Com et pots protegir

Si saps que estaràs envoltat de sorolls alts, pensa a portar algun tipus de protecció auditiva com taps auditius o orelleres:
- Els taps auditius són d'espuma o goma i es col·loquen a l'interior del canal reduint entre 15 i 35 els decibels que rebem. Fins i tot n'hi ha d'específics, com els dels músics que necessiten reduir el soroll però sense distorsionar-lo.
- Les orelleres es col·loquen sobre les orelles i permeten reduir entre 15 i 35 decibels.

Tots els productes que us poden ajudar a escoltar millor estan al vostre abast als establiments de OPTICA SALAS a l'àrea d'audició.

 

< Enrere